maanantai 1. joulukuuta 2014

Oi ihana Joulukuu!

Hei,
sunnuntaina heräsin ajoissa, jotta saan ihan kaikessa rauhassa käpertyä kahvikuppi kädessä sohvan nurkkaan ja availla ensimmäisiä adventtilahjojani. Kyllä sainkin kauniit lahjat! Oi ihana Joulukuu!

Meillä on Marin ja Maijan kanssa ollut vuosia 24 luukun joulukalenteri. Tänä vuonna päätimme keventää ja teimme 4 adventtilahjaa sekä aaton lahjan. Jokainen sai sanoa toiveteeman ja jokainen tekee yhden teeman mukaisen pistelyn toiselle. Aaton lahja on jouluinen pistely (joulukoriste).

Klikkaa kuvat isoiksi, niin näet paremmin.

Marilta sain kauniin teeman mukaan pistellyn rasian. Toiveteemaksi annoin Marille "sampler" ja kuten kuvassa näkyy, samplerhan siinä eli nätti Blackbird Designsin malli pisteltynä Nina´s threadin Jingle Bells -langalla. Rasiassa oli  sisällä Pariisi-aiheisia nappeja sekä nauhaa. Tässä Mari muistuttaa minua v. 2016 tulevasta Pariisin ristipistomessumatkastamme! Rasiassa oli myös ylellinen kirjontanauha silkkiä. Kiitos ihanasta adventtilahjasta!!


Maijalta sain heti pistelemään houkuttelevan Jardin Priven samplerin, jossa tietysti kisuja. Sain myös kauniin kirjontalangan ja ripustimen. Myös Maijan ensimmäisestä adventtilahjasta paljastui pistely ja siitä löytyy teeman mukaisia aineksia; lankaa, sakset, nappi, sormustin... Maijalle annoin teemaksi "broderie" (tai jotain sinne päin :) Kiitos näistä ihanuuksista!


Mari toivoi lahjoja teemalla vuodenajat. Annoinkin Marille heti ensimmäisessä adventtilahjassa vuodenaikapistelyn. Se on Lizzie Katen uudesta vuodenaika-sarjasta ja olen kustakin vuodenajasta pistellyt osan. Lisäksi mukana oli kaksi isohkoa arkkia perforated paperia, johon voi pistellä joulukoristeita, jääkaappimagneetteja, kukkakeppikoristeita puutarhaan jne. Se on varsin monikäyttöinen pistelypohja!


Maija toivoi pistelyjen osalta, että ne olisivat saksalaisista ristipistokirjoista. Ja tietysti Maijan toive toteutuu, mutta ei vielä ensimmäisessä adventtilahjassa. Sen sijaan hän sai upean kirjan A Schoolroom Alphabet. Siinä on amerikkalaisissa pikkukouluissa tehtyjen kirjailujen malleja ja mikä hienointa, historiaa kerrottuna "niiltä ajoilta". Tiesin, että tämä on Maijan juttu, ja Maija kirjoittikin minulle paketin avattuaan, että kirja on 200-prosenttisesti hänen juttu :)


Ensi viikolla uudet lahjat, uudet kuvat!
Heippa!

Kirsi

4 kommenttia:

 1. Ihania lahjoja puoli ja toisin. Kiitos, että jaat nämä ihanuudet meidän kaikkien lukijoiden kanssa. Ihania idealahjoja meille muille!

  VastaaPoista
 2. Voi hyvänen aika kuinka ihania lahjoja kaikki!!! Näitä kalentereita on mukava seurata.

  VastaaPoista
 3. Totta tosiaan nyt on juuri se "Most Wonderfull time of the year...niin kuin laulussakin sanotaan...jälleen nämä meidän kalenterit jotain niin ihanaa ettei sanat riitä -Kiitos vielä kerran kirjasta ! :)

  VastaaPoista
 4. Oi joi, todellakin ihana joulukuu! Niin kiva katsella näitä lahjakuvia ja tietenkin ihastella omiaan täällä kotona :)

  VastaaPoista