torstai 26. joulukuuta 2013

Joulukalenteriluukut 24

Hei! Jo meni jouluaatto ja viimeisetkin luukut on siten avattu. Vähän on haikea mieli, oli niin ihanat ja runsaat vaihdot taas Marin ja Maijan kanssa.


Marilta sain 24. päivän lahjana tyylikkään valkoisen rasian, jonka kannessa oli kaunis karitsa-pistely ja rasian sisällä ihanaakin ihanampi tyynynpäällinen Tiheikön väki -aiheella (luulin tätä ensi Beatrix Potter-aiheeksi, mutta Mari korjasi, että onkin Tiheikön väki. En olekaan näitä malleja ennen nähnyt!). Oikea söpöläinen! Kääntelin ja ihailin vain tyynyä pitkään käsissäni, on se kaunis! Kiitos kiitos!!


Maijan paketista paljastui todella kaunis Marjolein Bastinin pistely. Tämä on kaunis ja herkkä työ pistelyineen ja viimeistelyineen, jollaisia Maija todella osaa tehdä! Kiitos kiitos!Emmaakin Maija oli muistanut söpöllä bambi-koristeella ja paketista löytyi myös nukkekodin taulu ja kisu! Emma kiittää kauniisti lahjastaan :)Molemmat saivat minulta jouluaaton lahjana vähän luxusta eli upean rasiallisen Sajoun Retors du Nord -lankoja!Myös Maijan ihanat söpöt kissat saivat meiltä joulutervehdyksen. Pyysin nukkis-ystäväämme Riittaa tekemään kissa-neidoille hiirut. Vickanilla on myös Riitta-hiiru ja se on oikein mieleinen lelu. Mutta Mellille ja Namille pyysin tietenkin pinkit hiirut :)Minä en tosiaan yksityiskohtaisia kuvia ottanut lähettämistäni kalenterilahjoista, paitsi pistelyistä. Tässä on muutama yleiskuva ja kerron vähän noista mukeista!Kun Maija kertoi kalenterin teematoiveekseen Pieni talo preerialla, aloin tietysti heti googlettamaan aihetta ja löysin USA:sta firman, joka tekee nimikoituja mukeja. Heillä oli myös Little house on the prairie-aihe. Oli ihan pakko hankkia Maijalle muki, sillä tästä sain hauskasti lahjan "sitä saa mitä tilaa", eikös vain :)

Ja joska Maijalle oli muki, halusin Marinkin löytävän ensimmäisestä luukustaan mukin. Tiheikön väki on aivan yhtä suloinen juttu kuin Beatrix Potter, ja tämän kahvikupin löysin Ebaysta. Ajattelin ensin tehdä tästä neulatyynyn, mutta päädyinkin jättämään kupin ihan sellaisekseen, jotta Mari voi itse päättää miten haluaa kuppia hyödyntää - voihan siitä hienostellen juoda kahvitkin pistelyjen lomassa :)


Meillä on jo ensi vuodelle kalenterit sovittu, mutta seuraavat ovat kevennetyt versiot eli teemme neljä advventtipakettia ja aaton lahjan. Suunnitelmat ovat jo käynnissä, kuinkas muutenkaan :)

Kirsi

2 kommenttia:

  1. Oi oi näitäkin :). Aina vaan ihastelen Maijan mukia, niin huippuostos! Muuten siis tekemäni tyyny on Tiheikön väen hiirulaiset. Löysin mallin kesällä vanahsta Cross Stitcheristä ja mietein ennätänkö tehdä noin paljon pistoja vaativan työn vielä muiden lisäksi ja ajattelin että aloitan ainakin, valmistuuhan se sitten joskus. Ja kyllä vaan valmistui ihan ajallaan, työkaveri auttoi ompelemisessa, kun ajattelin että noin upea pistely ei saa mennä pilalle minun ompeluyritykseni vuoksi :)

    VastaaPoista
  2. Voi mitä ihanuuksia nämäkin! Mukit olivat kyllä ihan huippuja!

    VastaaPoista