sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Miljoonalaatikkovaihto 2015

Outin kanssa meillä perinne jatkuu eli joka jouluksi kokoamme toisillemme isohkon laatikon täynnä ristipistoharrastukseemme kuuluvia ihanuuksia. Tässäkin vaihdossa meillä on aina toiveteemat. Ei ole vielä koskaan ollut sama teema... sekin olisi muuten mielenkiintoista. Mutta siis, tänä jouluna Outi toivoi steampunk-aihetta ja se olikin minulle haastava juttu, koska aihe oli täysin vieras. Haasteen otin toki vastaan ja sain kuin sainkin laatikon täytettyä tällä teemalla ja saaja tuntui tykkäävän kovasti :)

Minun toiveteemani oli matkustelu nostalgia-aihein ja jäljempänä kuvat upeasta vaihdosta, jonka Outilta sain!!

Outin laatikkoon laitoin kaikenlaista askarteluun ja käsitöiden viimeistelyyn, kuten tageja, leimasimia, hardanger-sakset, jotka on oivalliset pikkiriikkisiin leikkauksiin, lasisen merihevoskorun. Paperipussissa on käsintehty salaisuuskirja, ehkäpä siitä näkyy kuva Outin blogissa, en nimittäin halunnut repiä pussia auki kuvan ottaakseni.


Muistivihko, nappeja, nyörejä, puinen viivotin, koristeita, naruja, nauhoja, kukkaronkehys, servettejä, tageja yms.
****Klikkaa kuvia isommaksi, niin näet mitä ihanuuksia paketista löytyi!****


Lokerikko, johon kokosin kaikenlaista mitä ajattelin, että voisi steampunk-töissä ja askarteluissa hyödyntää.

Kankaita viimeistelyyn ja pistelyihin.

Vasemmalla steampunk-tapettipaloja askarteluun ja oikealla scrapbook-papereita. Kuumailmapallopaperi on Wienistä.

Ristipistomalleja.

Muistilappuja, koteloon saa kirjonnan kolmelle reunalle.

Ristipistomalli ja kehyksiä valmiille töille.


Me emme ole koskaan sopineet mitään pistelyjen määrästä, mutta kyllä niitä molemmilta aina laatikkoon useampi pieni pistely tulee pakattua. Outi sai minulta steampunk-aiheisen korun, jolle tein rasian Biorexin leffalippujen lahjalaatikosta. Kirjoin kannen ja sujautin sisälle kangasta ja korun.


Hernekeittopurkista tein kynäpurkin.

Avaimenperä tai saksikoriste.

Neulatyyny.


Wienin tuliaisena Outi sai minulta Doctor Who -mukin. Eipä ollut teeman mukainen, mutta mieleinen varmaan muuten :)


Outilta minulle


Taas odotin myöhäiseen iltaan, ennenkuin aloin avata ristipistoystävien lähettämiä vaihtoja. Nämä lahjat vaativat oman aikansa ja rauhaa, jotta niistä pääsee nauttimaan täysin siemauksin. On ihanaa sukeltaa laatikolliseen ylellistä maailmaa oman rakkaan harrastuksen puitteissa.

Minun toiveenihan oli matkustelu nostalgia-teemalla ja näissä kuvissa on nyt esiteltynä Outin kokoama upea laatikollinen aiheen mukaan, katso ja ihastu :)

Sain oikein mieleisiä ristipistomalleja, nyörejä, nauhoja, nuppareita...

upeita kankaita... (tuo alimmainen on paksumpaa, kävisi verhoiluunkin, mietin josko jotain keksisin sillä päällystää, jakkaran tms.)


Ihastuttavia pisteltyjä rasioita, kuin karkkeja! ja kirjontakankaita. Erityisesti ihastuin tuohon Nina´s threadin käsinvärjättyyn kankaaseen, kuinka se onkaan kaunis.

Tässä kuvassa näkyy pistellyn matkalaukun toinen puoli ja safarihenkisen rasian sisältä löytyi pienempi rasia, myöskin pistelty, ja sen sisältä pieniä herkkuja. On kuin olisi aarteenmetsästysmatkalla, aina löytyy lisää ihanuuksia. Outi aina osaa tämän monikerroksisuuden ja yllätyksellisyyden niin hyvin!

Matkalaukusta löytyi pisteltynä eri maiden lippuja nauhassa. Tosi kiva idea. Eri maiden liput on muuten historiassa olleet kodin joulukoristeita.

Paris-pussukka oli täytetty herkuilla myös :) Mm. nuo charmit on tosi kivoja, kun niitä voin käyttää myös nukkekotiaskarteluissa.

Outi oli kirjonut minulle isommankin matkalaukun ja sattumalta sellaisen kuvan, jota olen itse Fabuleux Voyages-kirjasta katsonut "sillä silmällä". Ihana!! Olen nyt niin hemmoteltu että :)
Tässä näkyy tuo lippunauhakin. Ja alla matkalaukun toinen puoli.

Laukussa oli sisällä suloiset ja minulle aina niin tarpeelliset villasukat, kortti ja pieniä ihanuuksia. Sukat on tosi taidokkaasti tehty!

Sain myös kivoja ristipistomalleja ja satukirjan, jossa on saamelaisia satuja. Yhden jo luinkin :)

Outi varmaan muisti, että olen käynyt Lontoossa useamman kerran ja olen vähän tällainen Iso-Britannia -fani, joten hän oli kirjonut minulle tosi hienon roikon, jossa jokaisella neljällä sivulla on Lontoo-aiheinen henkilö, jos näin voisi sanoa...

Kiitos miljoonasti Outille taas kaikista ihanuuksista! Ensi vuonna uudet kujeet :)

Kirsi

1 kommentti:

  1. Miten upeat aiheet! En saa tarpeekseni näistä kuvista, niin mahtavia juttuja olette Outin kanssa toisillenne tehneet ja löytäneet .

    VastaaPoista