lauantai 5. maaliskuuta 2016

Virkkaamisen opettelua (koukuttaa jo!)

Hei,
ilmoittauduin Vanajaveden opiston virkkauksen peruskurssille ja se kokoontui ensimmäisen kerran perjantaina 26.2. Seuraava kerta onkin vasta maaliskuun lopulla, mutta siihen asti voin harjoitella oppimaani isoäidin tilkku-tekniikkaa. Ehkäpä katselen netistä ja kirjastosta myös ohjeita, josko niistä jotain tajuaisin. Isoäidin neliöön pääsin aika pian kiinni ja nyt teen sen jo ulkomuistista.

Tänään kokeilin ihan vaan hurlumhei virkata "kukkia" (virkkasin sekavia rönsyisiä kukkia) ja lisäsin Nina´s thread käsinvärjättyä pitsiä, päällystin napin Libertyn kankaalla, lisäsin vähän helmiä ja lopputulos on ihana boheemi rintakoru!

Tässä vielä toinen lähikuva.

Idean rintakoruun sain tästä hauskasta kirjasta, joka on ollut minulla jo vuosia, mutta käyttämättä...


Entäpä ne isoäidin neliöt... Maanantaina kävin Tampereella ja ostin Pirkanmaan kotityöltä (Koskikeskusta vastapäätä) Pirkka puuvillalankoja. Ajattelin tehdä kassin virkkaustarvikkeilleni. Eikös olisikin kiva sitten mennä virkkauskurssille virkatun kassin kera!

Palojen yhdistämiseen katsoin Youtubesta Novitan ohjevideon "Näin virkkaat isoäidin neliön -helppo ohje", tässä videoon suora linkki.Ja pakko sitä oli tietysti nukkekotiharrastajan kokeilla isoäidin neliö myös minikoossa. Tämä pala on virkattu 0,5 koukulla ompelulangoista. Palan koko on 1,5 cm ja kirjontasakset varmaan antaa hyvin mittakaavan.


Täytyy sanoa, että on kyllä koukuttavaa puuhaa! Ja jotta tätä hauskuutta voi tehdä inspiraation mukaan, tarvitaan paljon lankoja, eikö vain!? Arvaan siis, että lankavalikoimani tulee kasvamaan.

Tampereen reissulla kävin myös Ikeassa ja ostin sieltä tällaisen hauskan lattiatelineen langoille (joita minulla ei tosiaan tämän enempää vielä ole). Vinkki: Teline oli alennuksessa, koska se on poistuva tuote. Joten jos haluat tällaisen, kannattaa mennä kipin kapin Ikeaan (tai olisiko heidän verkkokaupassaan).

Alimpaan ajattelin laittaa virkkauskirjoja (joita eittämättä alkaa kertyä), mutta voi olla että se lankavarasto kasvaa sen verran, ettei telineeseen jää tilaa kirjoille...Lankoja pidin aiemmin Eilan tekemässä ihanassa korissa, mutta nyt kun tyhjensin langat tuohon telieeseen, Aslan ja Batu päättivät heti käyttää tilaisuutta hyväkseen, josko korista saisi uuden nukkumapaikan.

Aslan-kulta ihmetteli ensin aikansa etutassut korissa, että mahtuisikohan tuonne, olisikohan hyvä paikka.

Batun tullessa paikalle Aslan antoi pikkuveikan ihmetellä koria.

Nuuh, nuuh... voi olla että korissa on vielä Victorian tuoksuja, se kun niin tykkäsi nukkua tässä korissa.

Ison kissan tyylinäyte: mahtuu mahtuu, ei, juu, ei, juu... siinä se Batu pyöri korissa ympäri ja mua niin nauratti. Baitu hassuliini.

Ilme on sellainen "Mami, ei tää nyt ihan tunnu mun jutulta". No, mami keksii korille kyllä uuden käyttökohteen!


Mukavia käsityöhetkiä,
Terveisin nimim. Koukussa

2 kommenttia:

  1. Hei Kirsi ! Ihanaa nähdä että olet saanut käyttää luovuuttasi ihan uudella tavalla ..villalankatyyny on ihanan ruusuinen ja virkkaus varmasti tosiaan koukuttavaa sanan molemmissa merkityksissä :)

    Minullakin on hiukan uutta nyt menossa sillä ompelen perinteisellä kirjonnalla kaunista pellavatyynyä jonka nimi on "Lumiruusuut " Siinä on pehmeän roosan ja persikan sävyjä ,vihreää ja valkoista,Opettelen häivepistoja ja olen tosi innotunut tästä "isoäidin Käsityöstäni.

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavat nuo teidän kissat! Itsekin opin vasta pari vuotta sitten virkkaamaan isoäidin neliöitä. On tosiaan mukavaa puuhaa. Kauniita nuo sinun neliösi ja ihana rintanappi.

    VastaaPoista