keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Terveisiä Lontoosta ja mitäs ihanaa sitä tulikaan ostettua...

Greetings from London!

Meillä oli kiva reissu, mutta nyt olen sairaana enkä jaksa pidempää tarinaa kirjoittaa, mutta kuvathan ne puhuvat puolestaan eikö totta!

Olin netistä bongannut kaupan nimeltä The London bead company (339 Kentish Town Road, NW5 2TJ). Nimestään huolimatta siellä tuntui olevan laaja valikoima mm. kirjontalankoja; villa, chenille, silkki, muliini yms. ja siis myös käsinvärjättyjä. Niinpä sanoin muille, että olen muutaman tunnin omilla teilläni ja hyppäsin metroon, ajelin kauemmas keskustasta etsimään tätä aarreaittaa. Pääteasemani oli Kentish Town ja kylläpä oli helppo löytää tuo kauppa, se oli nimittäin suoraan kadun toisella puolella, kun metroasemalta nousin kadulle!

Olin kaupassa vajaa kaksi tuntia osaamatta päättää mitä ostan, sillä olisin halunnut kaiken. Siellä oli tosiaan iso valikoima lankoja ja oli myös kirjoja sekä jonkin verran ristipistomalleja ja -kittejä. Myös silkkinauhoja oli eri leveyksillä ja käsinvärjättyjäkin.


Ostin ihanan Inpirations-kirjontalehden sekä aikas monta Appleton Wools kirjontalankaa (näitä voin hyödyntää myös nukkekotikirjonnassa).


Tässä kuvassa on ihana setti erilaisia puuvillakankaita Lontoo-aiheella/väreillä ja haluankin tehdä kassin tai jotain muistoksi. Siihen voisi kirjoa jonkin brittiaiheen, ja ostinpa brittiväreissä olevan kirjontalangankin :)


Chenillelangat kirjontaa ovat minulle ihan uusi juttu, mutta nytpä pääsen testaamaan (nämä oli tosi kalliita!)


Tulevaa syksyä ajatellen ostin Weeks Dye Worksin Trick or treat -lankaa 2 tokkaa. Lankojen alla on yksi Halloween mallilehtinen, josta löytyisi montakin kivaa mallia kirjottavaksi näillä langoilla.


Upeita silkkilankoja ylimpänä Rajmahal Art Silk ja alempana kirjontalanka Edmar.


4 mm silkkinauhaa.


Kirjontakittejä ostin nukkekotimessuilta. Sampler tehdään 56 counttiselle kankaalle ja yksisarvinen-tyyny 40 counttiselle. Tyynyn Emma valitsi itselleen, kun lupasin tehdä hänenkin nukkekotiin yhden messumuiston :)


Jos haluat nähdä muut nukkekotiostoksemme London Kensington Dollshouse Festival-messuilta, niin klikkaa meidän nukkisblogiin Pikkuista.


Seuraava matkavaraukseni on todennäköisesti Pariisin messut helmikuussa. Ne on niin upeat messut, että pakko päästä taas, kun viime kerta jäi väliin. Toisaalta, en ole ajatellut, että joka vuosi kävisin samoilla messuilla, mutta olen tosi ihastunut tähän messumatkailuun. Olen parin vuoden sisään käynyt Lontoossa ristipistomessuilla, Pariisissa ristipistomessuilla ja nyt oli tämä Lontoon nukkekotimessumatka. Suosittelen! Aina ei hintakaan ole este, jos vaikka säästää etukäteen. Esim. meillä lennot meno-paluu Norwegianilla oli reilu 100 e per henkilö, siis menopaluu yhteensä! Ja jos hotellille ei aseta huippuluokan vaatimuksia, siinäkin voi säästää. Lontoossa ja Pariisissa on joka puolella kahviloita ja pieniä ruokakioskeja tai -kauppoja, joista saa ihania voileipiä, hedelmiä, jogurtteja yms. ja ruokapuolelta voisi ottaa salaattia. Ne ei maksa paljon, esim. sellainen pestopasta-salaatti oli 2-3 puntaa. Näin voi säästää ruuassa eli ei ole pakko koko ajan syödä ravintolassa. No, tällaista yllytystä - mutta haluan vain kannustaa muitakin näihin ihaniin kokemuksiin :)


Matkapistelyni oli Pariisi-aiheinen, kuinkas muuten. Loogisesti voisi ajatella, että Lontoo-aihe, mutta vielä ei ollut sopivaa Lontoo- tai brittimallia käsillä, joten päädyin Pariisiin. Tämä Eiffel-torni on Blackbird Designs freebie.


Kirsi

2 kommenttia: