keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kukka-amppeli Marimekon kankaista ja vähän muutakin... * Sewing Marimekko fabrics

Hi!
I sewed this hanging flower thing (I do not know the word in English) of Marimekko´s fabrics and I just love it. It´s nice, don´t you think?
I also made some pillow of Marimekko´s fabric pieces I found in my fabric box.Hei!
Innostuin toden teolla pitkästä aikaa ompelemaan ja kuinka ollakaan, huomasin väsääväni meille keittiöön kukka-amppelia Marimekon tilkuista. Ei mikään helppo ompelus, voin sanoa! Näin amppelin Marimekon liikkeessä Hesassa, mutta se oli "tehtaalla vaan ommeltu rekvisiitaksi" eikä sellaisia ollut myynnissä.

Malli oli erilainen, se oli kai kahdesta palasta tehty ilman pohjaa, ne palat meni alhaalta ristiin, joten ruukku pysyi sillä. Ja ripustusnaruja varten oli purjerenkaat. Täällä ei myyty sopivia purjerenkaita Eurokankaassa eikä käsityöliikkeessä. Pientä kokoa olisi ollut tarjolla ja Eurokankaassa ehkä yksi koko olisi ollut ok, mutta oli vain kullan ja mustan värisinä, joten päädyin sitten vain mpelemaan nuo narut.

Mutta olen kyllä ylpeä aikaansaannoksestani! Mitäs te tuumaatte? Klikkaa kuvia, niin näkyy paremmin. Valoa vasten on tosi vaikea saada hyvää kuvaa.

Saadakseni amppelin oikeaan muotoonsa, jouduin tekemään koekappaleen - ennennäkemätöntä minulle! Minähän vain pistän menemään, enkä todellakaan ole ikinä malttanut mitään koeversioita tehdä. Mutta näköjään kun on tarpeeksi vaikea työ, niin on pakko. Amppeli on alhaalta kapeampi ja levenee ylöspäin, joten jouduin tekemään sen neljästä palasta. Ja saadakseni pohjan halkaisijan, jouduin etsimään netistä laskentakaavan millä saan halkaisijan selville jos tiedän ympärysmitan. Huh huh, matikkaa vielä, tätä ei usko kukaan, joka minut tuntee :) Mutta joo, sen pohjan halkaisijan laskin sitten kuitenkin ihan oikein ja pohja asettui nätisti paikalleen.


Tein myös Marimekon kangastilkuista tyynynpäällisiä. Kyllä oli kiva ommella, varsinkin näitä minulle niin mieleisiä värikkäitä tilkkuja :)

Näillä värikkäillä kuvilla - keskikesään sopivilla väreillä, toivotan kaikille ihanaa juhannusta!
Kirsi

2 kommenttia:

 1. Hei Kirsi !

  Onpas ihanan raikas ja pirteänvärinen tuo amppeli !
  Mä en olis ikinä maailmasa osannut tuollaista tehdä -voi että kun sä oot etevä! :) :)


  Tyynystä tuli myös kiva ,hienosti sopivat nuo Marimekko-kankaat toisiinsa :)

  Hyvää Juhannusta teidän perheelle :)

  VastaaPoista
 2. I liked the viola pictures earlier. And this flower hanging thing is beautiful, as are the pillows.

  VastaaPoista