tiistai 16. heinäkuuta 2013

Koskaan ei tiedä mitä ilta tuo tullessaan... * You never know...

Hi!
We have a cat, tiny and sweet, only 5 weeks old, found from a highway almost dead. Read more about how she was found at Maija´s blog. We just love her and her name is Victoria.



Hei!
Eilen aamulla en olisi voinut uskoa mihin päiväni päättyy! Kaikki alkoi Maijan blogista, jossa hän kertoi kuolemankielistä pelastetusta pienen pienestä kissanpennusta. Katso ensin tarinan alku täältä Maijan kertomana.



Minä laitoin Maijalle viestiä, että haluaisin kissan meille. Meidän perheestä kolme kärsii eri asteisista kissa-allergioista, mutta olemme puhuneet siedätyksestä ja oman kissan hankkimisesta jo pari vuotta, ainakin ajatustasolla on asialla leikitelty. Yksi lähtökohta oli, että haluaisimme antaa kodin kodittomalle kissalle ja niitä löytyy toki Kissakoti Kattilasta yms. paikoista, mutta ovat usein aikuisia jo. Kyllä sekin olisi kelvannut, mutta haaveena minulla oli, että saisin oman ihan pennusta alkaen. Meillä on sopimus, että jos kovin huonosti käy, kisu menee Maijan perheeseen takaisin.

Laitoin sitten miehelleni viestin töihin, että mitäs tuumaat. Hän tuumasi, pari sähköpostia vaihdettiin ja viimeisessä hänen lähettämässään sähköpostissa luki, että tunnin päästä lähdetään, teetkö listan mitä kissalle tarvitaan ja käydään menomatkalla Ideaparkissa eläintarvikekaupassa! Tuumasta toimeen siis :) Mieheni on ihan uskomaton, upea mies ja niin hyväsydäminen. Nytkin hän laittoi asiat etenemään tuosta vain ja tiesi näin toteuttavansa pitkäaikaisen unelmani. Kiitos kulta!

Matkalla pysähdyimme sitten ostoksille; kuljetushäkki, pissa-astia, hiekkaa, ruokia, leluja, valjaat, flexi hihna jne. Ajomatka oli 4 tuntia, mutta se ei tuntunut miltään, kun juttelimme kisusta ja sen mukanaan tuomista uusista asioista ja olimme ihan innoissamme, että nyt se vihdoin on totta, meille tulee kissa. Mieheni haluaisi kissasta laivakissan, mutta sen takia siis, että hän voisi sitten sillä syyllä ostaa purjeveneen. Heh :)

Kun kurvasimme Maijan pihaan, olo oli ihan uskomaton. Että ollaan täällä, Maijalla Pohjanmaalla! Ja meitä vastassa oli koko perhe ihanine kissoineen ja suloinen Misty-vauva myös. Maijan tytär antoi Victorian minulle syliin ja sanoi jotain sellaista, että tässä tämä teidän vauva nyt on. En tarkalleen muista sanoja, olin niin sekaisin päästäni! Ja niin sain pienen mustan pehmeän käärön syliini. Voi onnea!

Maijan poika olikin jo nimennyt kissaneidin Victoriaksi ja se nimi me myös päätettin pitää. Onhan Vickan selvästi kuninkaallista sukua; valkoiset kauniit nilkkasukat ja valkoinen kaulus.

Puolisentoista tuntia me siellä ihailtiin kaikkia eläimiä, kahviteltiin, vaihdettiin kuulumisia jne. ja tietysti siis puhuttiin Victorian tarinaa läpi. Sitten alkoi matka kotiin päin. Ensin Victoria totesi, että kun ei ole parempaakaan tekemistä, alan nukkumaan. Ja se nukkui jonkin aikaa häkissään, mutta heräsi ja varmasti kaikki oli uutta ja vähän pelottavaa (ensimmäinen automatkakin oli kyseessä, uudet ihmiset, hajut ja kaikki) ja se vinkui pienellä äänellään, että ota syliin! Sylissä Vickan nukkui ja kehräsi ihan tyytyväisenä. Tässä muutama kuva automatkalta:


Matka meni hyvin ja kotona ihan ensi laitoimme hiekka-astian valmiiksi ja ruokaa sekä maitoa. Victoriahan on jo sisäsiisti eli käy jo ihan itse laatikollansa! Sitten vähän tutkittiin alakertaa ja pian laitoinkin itselleni pedin sohvalle, että voin nukkua Victorian kanssa alhaalla. Se nukahti minun viereen ja pari kertaa yöllä heräsin, kun se kömpi jonnekin. Toisella kertaa ainakin kävi syömässä, kuulin äänet. Mutta kun heräsin, se oli tullut takaisin viereeni nukkumaan :) Niin suloinen. Victoria on tosi kehrääväinen kissa ja osoittaa vähän väliä kehräämällä mielihyväänsä; sylissä ja leikkiessään.

Aamulla sitten virtaa riitti ja voi sitä riemun määrää! Kaikkia uusia kivoja leluja ja Emmakin tuli kaveriksi leikittämään. Niin kivaa oli, mutta sitten jossain vaiheessa piti ottaa tietysti torkut.


Kyllä täällä vielä ihan epäuskoinen olo on ainakin itselläni, että onko tuo kisu tuossa oikeasti vai näenkö näkyjä! Lisää kisu-kuvia tulee varmasti tänne blogiinkin. Nyt lähdemme ostamaan vielä joitakin tarvikkeita Victorialle, mm. kiipeily/raapimispuun.

Miau! Mukavaa päivän jatkoa,
Kirsi

14 kommenttia:

  1. Ihana kisuli :-) Hienoa, että unelmamme kisusta toteutui.

    VastaaPoista
  2. Voi miten kiva, että pikku kisuli sai upean kodin, onnea uusille kissaihmisille. Luin Maijan blogista kisulin kohtaloa ja tuli ihan tippa linssiin. Laita aina kuvia pikku neidin puuhasteluista!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että pikkukissa sai kodin! :) Ja mukavaa myös, että koti löytyi meille blogi-ihmisille tutusta paikasta, saadaan seurata kissan tarinaa jatkossakin, vain blogi vaihtui. ;)

    VastaaPoista
  4. Onpas ihanaa, että kissa sai kodin! Minä jo Maijalle sitä tuskailin, että meille sen olisin ottanut, mutta kun meilläkin on kissa-allergisia, vaikka koira talossa onkin, ja sen pölyjä kaikki sietävät. Toivotan onnea uudelle perheenjäsenelle! (Ihan omakohtaisena vinkkinä siedätyksen suhteen: kannattaa alkuun pitää vähän enemmän "etäisyyttä", etteivät heti allergiset hankaa itseään kovalla innolla kissaan, niin söpönen ja hellyyttävä kuin se onkin. Minä olin nuorempana koira-allerginen, mutta nukutimme koiraa meistä erillään, ja aloimme vasta vähitellen ottaa sitä oleskelutiloihin. Allergiaa ei ole tullut, vaikka se nyt jo nukkuu ihan tavakseen meidän makuuhuoneessa :).)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Miska ja Emma leikkivät Vickanin kanssa, muttaminä itse tungen naamani sen turkkiin! Ihmeen vähillä oireilla olen selvinnyt siitä. Ehkä tää on psykologista, en suostu olemaan allerginen tälle kissalle :)

      Poista
  5. Voi että miten hienoa, eipä osaa kuin ihmetellä miten hyvä onni kaiken kaikkiaan kävi pikku kisulle: ensin se pääsi Maijan hoiviin ja sitten sinulle, onnea ja iloa jatkoon!

    VastaaPoista
  6. Hei Kirsi! Ihanaa, että pääsitte vauvan kanssa turvallisesti kotiin ja että eka yökin on mennyt hyvin! Oli haikeaa luopua kissasta kun sen kanssa ehti jo monta päivää touhuta, mutta on ihana tietää, että se sai teiltä onnellisen ja rakastavan kodin! Laitathan vauvasta tänne jatkossakin paljon kuvia! Iloista vauva-arkea teille! <3

    -Kristiina (:

    VastaaPoista
  7. Victoria on maailman parasta siedätyshoitoa. Itsekin olen kissoille allerginen ja silti talossa on tälläkin hetkellä kissa. Samalla tyynyllä ei voida nukkua mutta muuten ei mitään ongelmaa ole ollut.

    VastaaPoista
  8. Olen niin onnellinen sekä Pikku-Victorian ja Teidän perheen puolesta...ja miten hauskaa oli että ihan yhtäkkiä olitte siinä meidän eteisessä.
    Sieltä asti ajoitte halki Pohjanmaan-lakeuksien hakemaan kodittoman ressukan teille hellään hoitoon. :) :)
    Pikkuinen tarvitsee paljon syliä ja turvaa ja varmasti saa sitä nyt Sinulta -niin onnellisen näköinen on autossa otetuissa kuvissa :) :)

    On niin hupaisaa seurata kissanpennun leikkejä ja vauhdikkaita juoksupyrähdyksiä - pentu tuo mukanaa paljon iloa !!

    Teillä jokaisella on sydän puhdasta kultaa-
    kiitos Victorian puolesta!

    T.Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Vickan on tosi tosi onnellinen. Oikein pirteä ja leikkii kaikilla uusilla leluillaan (tai ei olla kaikkia edes annettu vielä, me vähän hurahdettiin osteleen :) Autossa, kun se köllötti mun sylissä, se katsoi mua silmiin ja taputteli molemmilla tassuilla hellästi mun kasvoja. Aivan käsittämättömän ihana tapaus! Ja kehrää koko ajan!

      Poista
  9. tosi ihana kissa!! :3 mun mielestä kuvat sais olla vähän isompia ni näkis ne paremmin! :)

    VastaaPoista
  10. Voi mikä ihanuus ja ihanaa kun pentu sai kodin :) Tosi suloinen kissanpentu Victoria on ja siitä kasvaa varmasti kaunis kissa!

    Pipari aikoinaan oli suurinpiirtein saman ikäinen kun löytyi myös tien reunalta pienenä hiekkamyttynä, luultavasti heitetty auton ikkunasta, arvelivat eläinkodissa, ihan yltäpäältä hiekassa kuulemma oli ollut :(

    Eläinkodissa asui sitten kunnes käytiin hakemassa meille uuteen kotiin aika pienenä myös. Siellä oli joku toinen kissa hoitanut sitä hetken mutta kun se lähti uuteen kotiin niin olivat sitä mieltä että Piparinkin on paras lähteä jo meille, vaikka ei luovutusikäinen ollutkaan vielä. Reipas ja tosi luottavainen kissa siitäkin tuli, vaikka elämän alku ei niin hyvä ollutkaan :)

    Ihania kissamaisia päiviä teille!

    Lennu

    VastaaPoista
  11. Voi Vickania! Suloinen kissanpentu kerrassaan! Meilläkin oli kerran neljä tuollaista, kas kun Lakua ei ollut leikattu, ja sitten tuli tyttökissa, jota ei myöskään ollut leikattu, niin senhän nyt arvaa, miten siinä kävi. Ikävä kyllä minä herkistyin niiden suloisuuksien myötä, ja nyt harmittaa ja kovasti. :( Mutta Vickanin puolesta olen iloinen. Nauttikaa joka hetkestä! Pennut ovat nimittäin leikkisiä, sen olen nähnyt ihan itse.

    VastaaPoista