keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Englannin matkalla bongattua "Haberdasherya" sekä upeita kirjontatöitä

Aah, takana on lumoava Englannin kiertomatka Agatha Christien ja Jane Austenin jäljillä, josta voit lukea runsaiden kuvien kera matkablogistani Reissu-Kirsikka. Jos olet yhtään em. kirjailijoista kiinnostunut, kannattaa katsoa matkablogini!

Mutta tänne käsityöblogiini päivitän vain aiheen mukaisesti matkan aikana löydettyjä ihanuuksia ja tämäkin postaus runsain kuvin höystettynä!


Liberty on Lontoon yksi kauneimpia rakennuksia. Tavaratalo on jo ehtinyt 140 vuoden ikään ja siellä on edelleen nuo vanhat puiset lattiat ja portaat sekä kaiverretut kaiteet ja pylväät kuten kuvista voit nähdä.









Minä tietenkin ryntäsin osastolle "Haberdashery" ja kyllä oli silmiä hivelevän kaunista. Kallista, mutta kaunista! Ihan vaan ostamattakin siellä nautti olostaan, vaikka toki pari pientä juttua itselleni ostinkin.





















Minun ostokset olivat Libertyn omien kangaskuosien mukaiset päärynän mallinen neulatyyny ja riikinkukkokuvioinen neulavihko saksineen. On nää niin nätit!

Batu ensin kurkki pussiin, että onko siellä jotain kissoillekin...





Libertyssä bongasin myös nämä Chloe Giordanon ompelulangoilla kirjomat käsittämättömän upeat työt. Nuo kirjontakehykset ovat ehkä 18 cm halkaisijaltaan eli siinä mittakaava. Orava maksoi "vain" 750 puntaa eli noin 1020 euroa, suloistakin suloisempi bambi maksoi 1500 puntaa eli n. 2040 euroa ja kettu oli kallein, se oli 1700 puntaa, n. 2310 euroa.





Haberdashery-osaston tuolitkin oli muuten kirjottu eli sellaiset tapestry-työt. Oli kauniit kirjonnat tuoleissa ja olen itsekin monesti ajatellut, että haluaisin kirjoa tuoliin ainakin istuinosan. Tietysti sitten myös selkänojan, mutta sehän on ihan tuolin mallista kiinni.




Jane Austenin kotitalossa kuvasin Janen sisaren tekemän kauniin samplerin, eikö ole ihastuttava!


Agatha Christien kotikirkossa St. Mary The Virgin laskeskelin olevan yli 200 kirjottua rukoustyynyä. Kylien naiset kirjovat näitä omien kotikyliensä kirkkoihin. Onhan se kiva polvistua, kun on pehmeä tyyny polvien alla.














Tässä vielä kooste matkalta ostamistani sormustimista, joita vähän puolihuolimattomasti keräilen käsityöhuoneeni pikkuhyllyyn.


Tapasin muuten Chawstonissa Sarin!! Kyllä vain, ylläri ylläri, Sari asuu vain 5 min. ajomatkan päässä Jane Austenin kotitalomuseolta. Treffasimme siellä iltapäiväkahveilla (ei teellä :) ja oli tosi kiva nähdä. Sarihan muutti juuri vasta vähän aikaa sitten pysyvästi Englantiin ja todella kauniissa maassa asuukin!


Näin, tässä oli käsityöaiheiset kuvat reissultani. Toivottavasti ne olivat sinusta mielenkiintoisia ja ehkäpä jopa antoivat vinkkiä jos olet suuntaamassa Englantiin. Jos haluat katsoa muita reissukuvia ja tarinoita (ja kuvia on paljon!), ne löytyvät tosiaan sieltä reissublogistani Reissu-Kirsikka.


Miniatyyriostokset löytyvät nukkisblogista Pikkuista, jos haluat vielä ne kurkata.


Kevään kiireiden, yo-juhlien ja reissun takia on kyllä pistelyt jäänyt minulla ihan minimiin, melkeinpä nolliin. Ehkä kesän aikana saisin taas jotain aikaiseksi! Näin pitkää pistelemätöntä kautta minulla ei ole sen jälkeen ollut kun aloitin tämän harrastuksen joulukuussa 2005! Ihan surkeeta :( Mutta pistelyn iloa etsimään - tai siis sitä pistelyaikaa etsimään!!

Ihanaa tulevaa juhannusta kaikille,
Kirsi

5 kommenttia:

  1. Olihan uskomatonta tavata Sinut, samalla muisteltiin koska ollaankaan tavattu ensimmäisen kerran! Sinä Kirsi olit ensimmäinen ristipistelijä, jonka livenä olen tavannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Jos olen eka ristpistelijä jonka olet tavannut ja eka suomalaisista ristipistelijöistä Englannissa jonka treffasit muuttosi jälkeen, niin mua alkaa pelottaa, jos vaikka päätät mennä kuulennolle, niin missäs minä sitten olen.... ylläri ylläri, kuussa tietenkin :)

      Poista
  2. Kiitos matkakertomuksesta. Olipa ihana käsityötuulahdus Englannista =)

    VastaaPoista
  3. Huokaus, miten ihania kuvia ja kiva matkakertomus. Ihan innoissani luin moneen kertaan ja katselin kuvia.

    VastaaPoista
  4. Hei Kirsi ! Olen jo selannut moneen eri kertaan nämä kuvasi ja aina vaan löytyy uusia ihania yksityiskohtia.Ihan huikeita kuvia ja varmaan oli tuolla kaupassa vielä paljon mikä ei akmeraan tullutkaan :) Sinulla oli varmasti upea matka !

    VastaaPoista